IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст на щатските индекси, акциите на Apple паднаха до двумесечно дъно

Притеснения за маржа на печалбата на производителя на iPhone и проблемната 4-та версия на смартфона оказаха натиск по позицията на Apple

23:14 | 19.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ръст на щатските индекси, акциите на Apple паднаха до двумесечно дъно

Основните американски борсови индекси завършиха сесията в понеделник с печалби, които се оказаха малко по-големи от ръстовете, с които се движеха в продължение на почти цялата търговия.

Dow Jones Industrial Average напредна с 0,56% до 10 154 пункта, Nasdaq Composite нарасна с 0,9% до 2198 пункта, а S&P 500 добави 0,6% до 1071 пункта.

От една страна, върху индексите влияние оказаха неблагоприятните данни за падащото бизнес доверие в жилищния сектор, от друга, стимул на търговията дадоха някои силни отчети. Сред положителните новини се наредиха резултатите на Halliburton, която регистрира над 80% ръст на печалбата си за второто тримесечие. Акциите на компанията поскъпнаха с 6,07%.

Акциите на Apple обаче паднаха по време на сесията до най-ниското си ниво от почти два месеца, след като анализатори изразиха опасения относно маржина на печалбата на компанията, ден преди обявяването на тримесечните резултати на групата.

Книжата й се понижиха под равнището от 240 долара за брой в рамките на търговията, но впоследствие възстановиха част от загубите и завършиха със спад от 1,73% до 245,58 долара.

Възможно е роля за спада по позицията да са оказали и данните за добри продажби през уикенда на Droid X, последният смартфон, базиран на Android, който може да се превърне в силна конкуренция на iPhone 4, коментира MarketWatch. Проблемите за Apple може да се окажат и по-големи от тази конкуренция предвид разкритите нередности със сигнала на новия iPhone, за които от Apple твърдят, че са незначителни.

Относно финансовите резултати на компанията на Стив Джобс, очакванията на анализатори на Thomson Reuters са за тримесечна печалба на акция от 3,07 долара спрямо 1,35 долара преди година. Прогнозата за приходите е за ръст от 75% до 14,6 млрд. долара.

Губещи се оказаха и книжата на Bank of America (-2,72%), които поевтиняха след понижаване на инвестиционната оценка по позицията. Анализатори на Goldman Sachs съобщиха, че перспективите пред финансовата институция се влошават, като те са преразгледали финансовите резултати на банката, обявени през миналата седмица. Предвид тях и реформите във финансовите регулации според експертите Bank of America вече заслужава по-ниска инвестиционна препоръка. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още