IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтиня заради икономическите тревоги на Фед*

Поскъпването на долара и увеличението на петролните резерви на САЩ също натежаха върху цената на петрола

09:19 | 22.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът поевтиня заради икономическите тревоги на Фед*

Цената на петрола се понижи с над 1% по време на вчерашната сесия и продължава да върви надолу за втори пореден ден днес, след като председателят на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке изрази притеснения за възстановяването на американската и световната икономика през тази година.

По време на представянето на полугодишния доклад за паричната политика на Федералния резерв пред Конгреса Бернанке заяви, че очаква безработицата в САЩ да остане над 7% поне до края на 2012 г.

Според него ще е необходимо много време, за да се възстановят загубените заради кризата работни места в САЩ.

Отделно от неговото изказване, върху цената на петрола натежаха и данните за увеличението на запасите от суров петрол на САЩ, както и поскъпването на долара срещу повечето основни валути.

Американският лек суров петрол с доставка през септември поевтинява с 0,2% до 76,38 долара за барел по време на днешната електронна търговия на Нюйоркската петролна борса. Вчера цената му се понижи с 1,02 долара, или 1,3%, за да завърши сесията на ниво от 76,56 долара за барел.

Тя варираше в интервала от 76,31 до 78,57 долара за барел, по данни на Ройтерс.

Брентът междувременно поевтинява с 0,3% до 75,15 долара за барел, след като завърши вчерашната сесия със спад от 85 цента, или 1,1%, до 75,37 долара за барел.

Данните на Министерството на енергетиката на САЩ от днес показаха, че запасите от суров петрол на страната неочаквано са се увеличили с 400 хил. барела до 353,5 млн. барела през седмицата до 19 юли, което е над средното ниво за тази част от годината.

* Актуализирано към 9:15 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 21.07.10 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още