IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Индия показаха таблет за 32 долара

Индийският iPad е оборудван със слънчев панел, има 2GB памет и може да осъществява видео-конферентна връзка

15:44 | 23.07.10 г.
Евтиният таблет ще позволи по-масовото разпространение на технологията в Индия. Снимка: Flickr
Евтиният таблет ще позволи по-масовото разпространение на технологията в Индия. Снимка: Flickr

Индийски инженери показаха таблет, предназначен предимно за учащи, съобщи изданието The Times of India. Цената на устройството е доста конкурентна, имайки предвид, че най-евтиният модел на iPad в САЩ е 499 долара.

Таблетът е разработен от учени от няколко институции в страната. Устройството, за разлика от американския си аналог, е оборудвано със слънчев панел, който позволява удължаване живота на батерията. Той работи и със собствен софтуер.

Устройството е със 7-инчов сензорен екран. Разполага и с 2GB памет, Wi-Fi модул и USB порт.

Според създателите му таблетът може да поддържа видео-конферентна връзка и позволява на собственика си да види документи, изображения и видеофайлове. В таблета е инсталирана и програма за четене на PDF-файлове, OpenOffice и драйвери за принтер.

Потенциалните потребители на евтиния таблет ще бъдат 110 милиона учащи се в стотиците хиляди индийски училища. Благодарение на средствата от поръчки за големи количества, правителството очаква разходите за таблета да намалеят още.

Предвижда се и субсидиите от страна на правителството да достигнат до 50 на сто от цената на таблета. Така цената му може да падне до 15-17 долара. В бъдеще тази цифра може да се снижи дори до 10 долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още