IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в САЩ заличиха загубите от вторник

Индексът на бизнес активността в сектора на услугите неочаквано се увеличи през юли, което подкрепи търговията

23:09 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите в САЩ заличиха загубите от вторник

Щатските индекси постигнаха повишения в днешната сесия, подкрепени от данните за увеличението на заетостта в частния сектор на икономиката и за разрастването на сектора на услугите. Така те заличиха отстъплението от вчера, когато пък негативни новини предизвикаха разпродажби.

Преди началото на търговията отчетът на консултантската агенция ADP Employer Services показа, че през юли големите американски работодатели в частния сектор са разкрили 42 хил. нови работни места, което се оказа повече от очакванията на икономисти.

Увеличението на работните места от началото на тази година обаче възлиза на средно 37 хил. на месец и според доклада на агенцията не показва признаци за ускорение. Това потвърждава, че състоянието на пазара на труда в страната все още не е започнало да се подобрява.

По-добри бяха данните на Института за управление на доставките в САЩ (ISM), от които стана ясно, че бизнес активността в сектора на услугите е ускорила темповете си на ръст през юли. Това пролича от индексът на стопанската активност в сектора на услугите на ISM, който се повиши до 54,3 пункта през юли от 53,8 пункта през юни.

Пазарните анализатори очакваха той да се понижи до 53,2 пункта. Секторът на услугите е доминиращ в американската икономика и осигурява заетост на по-голямата част от населението.

Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,4% до 10 680 пункта, а широкият S&P 500 добави 0,6% до 1 127 пункта. В същото време, индексът на всички компании от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, напредна с 0,88% до 2 304 пункта.

Акциите на & Noble поскъпват силно с 22% до 15,66 долара, след като веригата книжарници обяви, че търси купувач на своя бизнес,.

Медийната компания Time Warner обяви печалба на акция от 49 цента и приходи от 6,4 млрд. долара, надминавайки пазарните очаквания. Акциите й поскъпнаха с 0,4% до 32,49 долара на Нюйоркската фондова борса.

Щатският долар се понижи до най-ниското си ниво срещу йената за последните 15 години, но поскъпна леко срещу еврото и лирата. Цената на петрола падна с 0,1% до 82,47долара за барел, докато златото с доставка през декември поскъпва с 11 долара до 1 198 долара за тройунция.

*Актуално към 23:05 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още