IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските борси започнаха седмицата с повишения

Технологичните компании и компаниите за потребителски стоки привлякоха вниманието заради очаквания за силни резултати

11:31 | 20.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Азиатските борси започнаха седмицата с повишения

Борсовата седмица започна с ръст за индексите в азиатско-тихоокеанския регион. Позитивните настроения обаче не бяха особено силни, което се дължи на страховете от евентуално ново забавяне на американската икономика и неговите последици за региона, пише marketwatch.

Интересът днес бе съсредоточен основно към технологичния сектор и компаниите за производство на потребителски стоки. Акциите на Taiwan Semiconductor Manufacturing поскъпнаха с 1,3 на сто, а книжата на BYD напреднаха с 5,7 на сто заради прогнози за подобряване на резултатите.

Днес регионалният индекс MSCI Asia Pacific ex. Japan, в който не попадат компаниите от борсата в Токио, напредна с 0,4 на сто до 436,63 пункта. В днешния ден нямаше борсова сесия в Япония, а пазарът в страната ще остане затворен и в четвъртък.

В Хонгонг Hang Seng отстъпи с минималните 0,05 на сто до 21 959 пункта, а в Китай CSI 300 се понижи с 0,4 на сто до 2 850 пункта. Спад от 0,16 на сто бе отчетен от австралийския индекс S&P/ASX 200.

На обратния полюс премина сесията в Тайван, където Taiex напредна с 0,35 на сто до 8 187 пункта, както и в Южна Корея. Основният индекс в страната Kospi се повиши с 0,3 на сто до 1 833 пункта. В Нова Зеландия NZX 50 FF Gross добави 0,15 на сто до 3 213 пункта.

Със значителен оптимизъм преминава сесията в Индия, където малко преди края на сесията основният индекс Sensex 30 се повишава с 1,2 на сто до 18 825 пункта.

През тази седмица в няколко от страните в региона се честват различни празници, като в отделни дни няма да работят борсите в Южна Корея, Филипините, Хонконг и Тайван. От сряда до петък пък затворен ще остане пазарът в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още