IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вторият търг за Кремиковци ще е на 5 ноември

Началната цена е 80 на сто от първоначалната оценка на първия търг, или 452,414 млн. лв.

16:13 | 06.10.10 г.
Вторият търг за Кремиковци ще е на 5 ноември

Производствената площадка и всички активи, свързани с производствената дейност на металургичния комбинат „Кремиковци“, са обявени отново за продажба на търг с явно наддаване на 5 ноември, съобщи БТА.

Търгът ще се състои от 13.00 ч. в канцеларията на синдика Цветан Банков в административната сграда на комбината, където се намират и книжата за продажбата. На първия публичен търг с тайно наддаване в средата на септември не се явиха кандидати за участие.

Обявената начална цена на обособената част от имуществото на комбината за първия търг беше 565,52 млн. лв., а началната цена за втория търг е 80 на сто от тази оценка, или 452,414 млн. лв. Стъпката за наддаване е 5 млн. лв. Наддаването ще се извърши чрез вписване на предложенията за цена в "наддавателен лист". За участие в наддаването се внасят 10% от началната цена. 

За купувач на обособената част ще бъде обявен участникът в търга, който е предложил най-висока цена.

Кандидатът трябва в срок от пет дни след приключване на продажбата да внесе предложената от него цена, като приспадне предварително внесената сума. Ако в този срок сумата не бъде внесена, депозитът от 10% остава за кредиторите, а за купувач се кани участникът, предложил следващата най-висока цена.

Съгласно Търговския закон, когато фирмата, обявена за купувач, внесе своевременно дължимата сума, Софийският градски съд с постановление му възлага обособената част от имуществото на длъжника.

Купувачът ще бъде въведен във владение от синдика след влизане в сила на постановлението за възлагане, заплащане на таксите за прехвърляне на имота и представяне на удостоверение за извършено вписване на постановлението, уточни Банков.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още