IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в Западна Европа приключиха седмицата с ръст

Последната сесия донесе минимално отстъпление за индексите, но не успя да заличи постигнатото през останалите четири дни

19:25 | 08.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите в Западна Европа приключиха седмицата с ръст

Борсовата сесия в Западна Европа приключи с минимален спад днес, но това не успя да заличи постигнатите през останалата част от седмицата повишения. Основна причина за днешното отстъпление станаха данните за пазара на труда в САЩ, които дадоха пореден сигнал, че икономиката на страната не се възстаноявава с устойчив темп.

Регионалният индекс Europe Stoxx 600 се понижи с минималните 0,02 на сто до 262,27 пункта днес. Въпреки това обаче той постигна повишение от 1 на сто за цялата седмица, съобщава Market Watch.

По време на днешната сесия индексите на няколко пъти смениха посоката си на движение, като в крайна сметка се стигна до спад след новината, че през септември в САЩ са били закрити 95 хил. работни места в неселскостопанския сектор.

„След фантастичното представяне на акциите през септември не бих бил изненадан, ако видим отстъпление и период на охлаждане, докато не започне сезонът на отчетите”, посочва Едмунд Шинг от Barclays Capital, цитиран от медията.

Днес основният индекс във Великобритания FTSE 100 се понижи с 0,08 на сто до 5 658 пункта. В Германия обаче DAX успя да се повиши с 0,25 на сто до 6 292 пункта. Френският САС 40 пък изгуби 0,2 на сто до 3 763 пункта. Трите индекса успяха да напреднат с по между 1,2 и 2 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още