IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция стимулира легалния даунлоуд на музика с 25 млн. евро

Френското правителство стартира инициатива, която позволява на младите хора да закупят абонаментна карта за 25 евро и да свалят музика за 50 евро, като поема останалата част от сумата

16:08 | 05.11.10 г.
Франция стимулира легалния даунлоуд на музика с 25 млн. евро

Френското правителство стартира инициатива за насърчаване на развитието на легалния даунлоуд на музика в интернет, насочена изцяло към младата аудитория, съобщиха от Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП).

Проектът предвижда субсидия от 25 млн. евро годишно за французите на възраст между 12 и 25 г., които решат да свалят музика от легалните абонаментни платформи чрез нова музикална карта, наречена Youth Card.

Стартът на инициативата бе обявен официално миналата седмица от френския министър на културата Фредерик Митеран. Проектът бе предложен от президента Никола Саркози през януари, а в средата на октомври получи и одобрението на Европейския съвет и Европейската комисия.

В края на октомври организацията SNEP, която представлява музикалните продуценти във Франция, обяви и старта на проекта в партньорство с френското правителство и онлайн дистрибуторите на музика в страната.

Инициативата позволява на младите хора да закупят абонаментната карта за 25 евро и да свалят музика на стойност 50 евро чрез различни дигитални магазини. Останалата половина от стойността на музикалната карта, или 25 евро, се субсидира от френското правителство. Инициативата предвижда 1 милион карти на година.

Музикалните компании подготвят и специални предложения и намаления за закупилите карти, за да направят услугата по-атрактивна. Предвижда се в нейната промоция да се включат и някои от известните изпълнители и групи.

Музикалната карта е достъпна за потребители, живеещи във Франция, а онлайн платформите, участващи в инициативата, са 14, сред които и iTunes, Amazon, Orange и Virgin Media.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още