IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европа иска обсъждане на монетарната политика на САЩ

Очаква се решението за вливане на 600 млрд. долара във финансовата система да влезе в дневния ред на предстоящата среша на Г-20

17:00 | 05.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Европа иска обсъждане на монетарната политика на САЩ

Европа иска на предстоящата среща на високо равнище на Г-20 в Сеул да бъдат обсъдени мерките, обявени тази седмица от американския Федерален резерв за увеличаване на ликвидността във финансовата система.

Решението породи сериозни критики в много страни по света, като се очакват реципрочни действия от страна на развиващите се държави.

"Решението за така наречено "количествено облекчаване" на Фед е важен въпрос, който би трябвало да бъде обсъден на срещата на високо равнище на големите индустриални сили и нововъзникващи пазарни икономики в Сеул, посочва източник на Франс прес.

На срещата на Г-20 в Сеул от 11 до 12 ноември Европа ще бъде представена от една страна от лидери от ЕС, президента на ЕС Херман ван Ромпой и председателя на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу, а от друга - ръководителите на европейските страни членки на този форум като Франция, Великобритания, Германия или Италия.

"Начинът, по който този въпрос трябва да бъде обсъден, предстои да бъде определен" - при двустранни контакти с американската администрация или въз основа на многостранни контакти в Г-20, допълни анонимният източник от Брюксел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още