IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовата сесия в САЩ завърши със значителни разпродажби

На фона на липсата на съществени новини, песимизмът взе връх и в края на сесията индексите се оцветиха в червено

23:10 | 15.11.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Борсовата сесия в САЩ завърши със значителни разпродажби

Борсовата седмица в САЩ започна с повишения на водещите индекси под влияние на добрите данни за нарастването на продажбите на дребно в страната през миналия месец. Въпреки тях обаче сесията завърши с разпродажби и в крайна сметка два от трите водещи индекси приключиха на червено.

Новината за мащабната сделка между производителя на минно оборудване Bucyrus International и индустриалната компания Caterpillar даде позитивен импулс на търговията.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones Industrial Average се движеше с повишение от 0,7% в средата на сесията, но приключи деня с минимален ръст от 0,1 на сто до 11 202 пункта. Широкият S&P 500 напредваше с 0,6%, но в края отстъпи с 0,1 на сто и сесията завърши при 1 198 пункта.

На борсата Nasdaq водещият индекс Nasdaq Composite отстъпи с 0,2 на сто до 2 514 пункта.

Миналата седмица донесе на индексите най-голямата седмична загуба за последните три месеца заради опасенията от затягане на паричната политика в Китай. Тревогите за задълбочаване на дълговата криза в еврозоната също бяха възкресени през миналата седмица, като пред уикенда се наложи Ирландия да опровергае спекулациите, че се нуждае от финансовата подкрепа на Европейския съюз (ЕС).

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че продажбите на дребно в страната се увеличават за четвърти пореден месец през октомври, и то много повече от очакваното. Активността във фабричния сектор в региона на регионалния клон на Федералния резерв на Филаделфия обаче отчете рязък спад през ноември, като индексът на бизнес активността падна под нула пункта за първи път от средата на 2009 г. насам.

Поредицата от икономически данни за САЩ от днес показа още, че складовите запаси на търговците на едро, дребно и фабриките в САЩ са нараснали с 0,9% на месечна база през септември. Те се повишават за девети пореден месец, което е знак за натрупване на материални запаси от бизнес.

През следващите няколко дни се очаква поредица от важни данни за потребителския и жилищния сектор, както и за цените на ниво производител и инфлацията през миналия месец.

Сред корпоративните новини днес се отличи изтеглянето на враждебната оферта от страна на BHP Billiton за поглъщане на канадската минна компания PotashCorp след намеса от страна на канадските регулаторни органи.

*Актуално към 23:00часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 15.11.10 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Dror
преди 13 години
Moody's imashe opastnost da namali kreditnia riting na USA, osven tova kazaha 4e dana4nite oblek4enia niama da dovedat do dobro - v rezultat zapo4na razprodajba na bondove - premiata se vdigna s blizo 10% za 3 i 5 godishnite bondove i s pove4e ot 6 % za 10 godishniteInvestitorite gubiat doverie kam USD - razprodavat se masovo vsiakakvi aktivi v USD
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още