IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблемните банки в САЩ вече са 860

Броят на финансово притеснените банки в САЩ се е увеличил до най-високото си ниво от март 1993 г.

21:59 | 23.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Проблемните банки в САЩ вече са 860

Броят на проблемните банки в САЩ се е увеличил през третото тримесечие на 2010 г. до най-високото си ниво от 17 години, въпреки че банковият сектор като цяло, обяви добри приходи за периода, съобщава MarketWatch.

Броят на финансово притеснените банки в САЩ се е увеличил до 860 от 552 преди година – най-високото ниво от март 1993 г., когато проблеми са имали 928 институции. През второто тримесечие на годината, проблематичните банки са били 829, разкриват данни на Federal Deposit Insurance Corp.(FDIC).

Банките застраховани от FDIC обявиха приходи от 14,5 млрд. долара през третото тримесечие, което е над обявените 2,8 млрд. долара печалби за същия период на миналата година, но под 21,6 млрд. долара спечелени през второто тримесечие на 2010 г..

Председателят на FDIC, Шейла Баер каза, че индустрията продължава да се възстановява от финансовата криза, но също така подчерта, че е твърде рано финансовите институции да понижават резервите си, без ясен знак, за „устойчиво подобрение в представянето на кредитите и понижаване на загубите от лоши кредити“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още