IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иван Костов: ГЕРБ национализират заради влиянието на Атака

Според лидера на тъмносините е редно да се помисли за надбавки за най-бедните пенсионери

14:08 | 13.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Иван Костов: ГЕРБ национализират заради влиянието на Атака

ГЕРБ вместо да превръща Атака в европейска партия, Атака превръща ГЕРБ в национализираща партия.

Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира приетите в петък миналата седмица промени в Кодекса за социално осигуряване. Той подчерта, че национализацията е била част от програмата на партията на Волен Сидеров, съобщава Dnes.bg.

Според промените от догодина индивидуалните партиди на осигурените в професионалните фондове ще бъдат прехвърлени към фонд "Пенсии" на държавното обществено осигуряване.

Това според ДСБ е третото поред национализиране на пенсионни фондове – първото е в началото на 40-те години, а второто – през 80-те години на миналия век.

В края на миналата седмица от Синята коалиция заявиха, че текстът е противоконституционен и го определиха като посегателство върху частна собственост.

Сините ще изчакат евентуална реакция от страна на президента – да наложи вето, след което ще атакуват кодекса в Конституционния съд.

Според Костов приетите промени в КСО ще направят от нуждаещите се хора в България още по-нуждаещи се, а много граждани, особено от малките населени места, няма да могат да се пенсионират.

Той определи като цинизъм изказването на премиера Бойко Борисов, че пари за 13-а пенсия за най-бедните няма, защото приоритет са пътищата и магистралите.

„Трябва да се даде нещо на тези, които са най-слаби, другите неща трябва да отстъпят на по-заден план“, коментира Костов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още