IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Износът и вносът през декември на фокус през седмицата

Производството и продажбите в промишлеността, строителството и търговията също ще бъдат акцент през седмицата

07:50 | 07.02.11 г.
Износът и вносът през декември на фокус през седмицата

В понеделник (7 февруари) НСИ ще обяви данни за производството и продажбите в промишлеността, строителството и търговията през декември 2010 г.

Също в понеделник ще се проведе аукцион за ДЦК в лева със срочност 3 години, както и ще започне 25-ти Централизиран публичен търг.

Във вторник (8 февруари) НСИ ще обяви ревизирани данни за износа и вноса на България през ноември 2010 г.

В сряда (9 февруари) акцент ще бъдат износът и вносът през декември 2010 г. Ноември донесе рекорден ръст на вноса на годишна база с 39,1%, а износът тогава се увеличи с 33%. Предстои да видим дали рекордният ръст на вноса е бил изолирано явление.

Също в сряда БНБ ще обяви данни за депозитите и кредитите по количествени категории и икономически дейности през четвъртото тримесечие на 2010 г.

Четвъртък (10 февруари) е последен ден за подаване на данъчна декларация за доходите на физическите лица за 2010 г. с ползване на отстъпка от 5% от размера на данъка за довнасяне. Крайният срок за подаване на декларациите е 2 май 2011 г.

В този ден НСИ ще обяви наблюденията си над жилищния фонд през четвъртото тримесечие на 2010 г.

В петък (11 февруари) статистическият институт ще публикува информация за наетите лица и средната работна заплата през четвъртото тримесечие на 2010 г. За този ден е насрочено общо събрание на акционерите в Енергони АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още