IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма имоти инвестира 50 млн. евро в бизнес комплекс в София

Проектът ще включва над 24 хил. кв. м офиси и 9800 търговски площи

12:23 | 11.05.10 г.
Илюстрация: Софарма имоти
Илюстрация: Софарма имоти

На 50 млн. евро възлиза инвестицията на „Софарма имоти“ АДСИЦ в проекта Софарма Бизнес Тауърс, съобщи на пресконференция днес Борис Борисов, изпълнителен директор на дружеството.

Бизнес комплексът, който ще включва офиси и търговски площи, се намира в широкия център на София, в близост до КАТ, посочи той.

Според справка в сайта на компанията комплексът е в процес на изграждане от началото на 2008 г., като се планира да бъде изцяло завършен през април 2011 г.

Проектът ще включва над 24 хил. кв. м офиси, 9800 търговски площи и прилежащи паркоместа.

Борисов акцентира върху енергийната ефективност на проекта, който ще разполага с различни екологични характеристики като т. нар. „зелен покрив“ - тревна площ на покрива, която служи като филтър, понижавайки температурата през лятото и повишавайки топлоизолацията през зимата.

Вече има заявен интерес към наем на площи в комплекса, но имената на компаниите и наемните нива не бяха уточнени поради ранния етап на развитие. Предвид енергийно ефективните характеристики на комплекса обаче наемните нива са „малко над средните“, посочи Борисов.

Много некачествени проекти излязоха на пазара у нас, коментира Борисов общото състояние на пазара на имоти. По думите му в близкото минало силното търсене е създало „невиждани изкривявания на имотния пазар“.

Свързани компании:

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още