IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Понижения за индексите при нисък оборот*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 7/10, а при 2 позиции няма промяна

12:40 | 21.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Понижения за индексите при нисък оборот*

Индексите на БФБ отчитат понижения в началото на петъчната сесия при нисък оборот, както следва: SOFIX (-0,4%) до 517,78 пункта, BGBX40 (-0,4%) до 104,03 пункта, BGTR30 (-0,6%) до 405,96 пункта и BGREIT (-0,4%) до 95,52 пункта.

Основните индекси на водещите европейски борси отчитат ръстове в рамките на 0,4-1,4% в ранната търговия. Wall Street вчера приключи на зелено, след като силните данни от САЩ уталожиха безпокойството от продължаващите сигнали за забавяне в чужбина. Азиатските борси днес затвориха с повишения, като търговията премина под знака на разпускането на долната камара на парламента в Япония, което проправи пътя към предсрочни избори.

Търговията на регулирания пазар на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на едва 35 хил. лв., като с оборот над 5 хил. са Спарки Елтос

Свързани компании:

 (-1,3%) – 5,2 хил.

В първите два часа на търговия на борсата има сключени сделки с 19 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 7/10, а при 2 позиции няма промяна.

Акциите на Спиди 

Свързани компании:

 се повишават с 1,1%. Компанията съобщи вчера, че е придобила куриерите на френската Geopost в Румъния и България, а делът на самата Geopost в нея е достигнал 25%.

Засега няма сделки с акциите на БФБ-София 

Свързани компании:

. Борсата съобщи, че е получила вицепредседателско място във Федерацията на Евро-азиатските борси. Родният борсов оператор ще води престижната огранизация за мандат от две години.

* Данните са актуални към 12:10.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още