IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сладоледената фабрика на Nestlé във Варна вече ще оперира под бранда Froneri

Това е името на ново глобално съвместно предприятие между Nestlé и R&R

12:39 | 03.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Фабриката за сладолед на Nestlé във Варна вече ще оперира под бранда Froneri.

След получаването на необходимите регулаторни разрешения Nestlé и R&R са финализирали сделка по създаването на Froneri – ново съвместно предприятие за производство на сладолед, замразени храни, охладено мляко и млечни продукти, съобщи Nestlé. 

В съвместното предприятие Nestlé и PAI Partners имат равни дялове.

Плановете са Froneri да оперира в 22 страни по света, в които ще работят около 15 хил. души. Компанията ще бъде със седалище във Великобритания и ще има обекти предимно в Европа, Близкия изток (с изключение на Израел), Австралия, Аржентина, Бразилия, Филипините и Южна Африка. Очаква се продажбите да са в обем 2,6 млрд. евро.

Централният офис на "Фронери България" ЕООД ще се намира в София. В компанията ще работят близо 240 служители, разпределени в София, Варна и цялата страна.

Българското дружество вече е вписано в Търговския регистър с управители Ибрахим Махмуд Ибрахим Наджафи, Филип Карл Грифин и Петя Георгиева Динчева и предмет на дейност производство и търговия със сладоледи в страната и чужбина и търговия със замразени храни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още