IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият най-скъп апартамент в света струва 140 млн. паунда

Луксозният имот се намира в лондонския комплекс One Hyde Park

13:25 | 12.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Така изглежда все още строящият се комплекс One Hyde Park. Източник: сайтът на проекта
Така изглежда все още строящият се комплекс One Hyde Park. Източник: сайтът на проекта

Британският пазар на луксозни имоти стана свидетел на нов рекорд за продажба на най-скъп имот, който според някои източници може би е и най-скъпият жилищен имот в света.

Въпросният апартамент е с шест спални и е част от комплекса One Hyde Park в престижния лондонски квартал Найтсбридж. Той се простира на два етажа, разполага с паник-стая и зашеметяваща гледка.

Новите му собственици, които вече са подписали договора за покупка, ще могат да ползват 24-часовото обслужване по стаите от намиращия се в съседство хотел Mandarin Oriental и ще бъдат охранявани от специално обучени професионалисти, става ясно от публикация на британския вестник Telegraph.

Платената цена по сделката от 140 млн. паунда (около 170 млн. евро) прави от имота най-скъпия апартамент във Великобритания, а според други британски медии – и в света. Цената на квадратен метър не се уточнява.

Предишният рекорд беше поставен от луксозно жилище, отново в Лондон, за което през 2008 г. бяха платени 115 млн. паунда.

Самоличността на собствениците на новия най-скъп апартамент се пази в тайна от съображения за сигурност. Единствените предположения, които може да бъдат направени, биха били на база скорошни информации от недвижими агенции, според които се наблюдава засилен интерес към този сегмент от купувачи от Близкия Изток и Нигерия.

Комплексът One Hyde Park включва 86 имота със стартова цена от около 20 млн. паунда. Очаква се той да бъде напълно завършен през декември тази година.

Според Daily Telegraph 65% от апартаментите в него вече са намерили купувачи, въпреки че продажбите бяха временно преустановени заради световната финансова криза.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още