IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономиката на Бразилия нараства в унисон с очакванията през юни

Подобряващото се доверие подкрепя зараждащото се възстановяване при индустриалното производство и продажбите на дребно

15:47 | 12.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Икономиката на Бразилия нараства в унисон с очакванията през юни

Икономиката на Бразилия нарастваа в унисон с очакванията през юни, след като подобряващите се бизнес и потребителско доверие подкрепят зараждащото се възстановяване при индустриалното производство и продажбите на дребно, предава Bloomberg.

Сезонно изгладеният индекс за икономическата активност на Централната банка на Бразилия, който е предвестник на данните за  брутния вътрешен продукт (БВП), се покачва с 0,23% през юни спрямо май, когато се понижи с ревизираните 0,45%. Медианната оценка на анкетираните от агенцията анализатори бе за ръст от 0,2 на сто.

През последните месеци пазарите се повишиха на фона на залозите, че процесът по импийчмънт на Дилма Русеф ще затвърди управлението на действащия президент Мишел Темер и ще подобри опитите му за съживяване на растежа.

Анализаторите, анкетирани седмично от централната банка, повишиха оценките си за БВП, очаквайки лека рецесия през 2016 г. и по-силно възстановяване догодина.

Доверието сред бизнеса и потребителите също растат, което пък води до повишение на продажбите на дребно и индустриалното производство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 22:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още