IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното производство в Германия се ускорява през юни

Показателят, който обикновено е волатилен, е нагоре с 0,8% на месечна и 0,5% на годишна база

10:14 | 08.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Индустриалното производство в Германия се ускорява през юни

През юни индустриалното производство в Германия се ускорява. Данните сигнализират, че най-голямата икономика в Европа е набрала скорост преди вота за Brexit, посочва Bloomberg.

На сезонно изгладена база производството се повишава с 0,8% спрямо май, когато се сви с ревизираните 0,9 на сто, сочат актуалните данни на Министерството на икономиката. Показателят, който обикновено е волатилен, е над медианната оценка на запитаните от агенцията икономисти за ръст от 0,7%.

На годишна база има покачване от 0,5%.

Гуверньорът на Централната банка на Германия Йенс Вайдман коментира, че няма индикации, че решението на Великобритания да напусне Европейския съюз е променило перспективите за ускоряване на растежа през третото тримесечие.

И все пак през юли бизнес доверието се понижи, а през юни фабричните поръчки се свиха на фона на спада на търсенето на инвестиционни стоки в рамките на еврозоната.

Според германското икономическо министерство оценката на мениджърите в промишлеността относно бизнес условията остава добра.

През юни промишленото производство е нагоре с 1,5% на месечна база заради скока на производството на инвестиционни стоки с 3,5 на сто. Строителството и производството на енергия обаче намаляват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още