IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното производство в Китай ускорява ръста си през ноември

Инвестициите във фиксирани активи извън селските райони нарастват с 8,3% на годишна база за периода януари-ноември

09:38 | 13.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индустриалното производство в Китай ускорява ръста си през ноември, отправяйки пореден сигнал за подобряваща се стабилност във втората по големина световна икономика, съобщава MarketWatch.

Индустриалното производство с добавена стойност, което е груб измерител за икономическия ръст, се разширява с 6,2% на годишна база, след като през октомври записа повишение от 6,1 на сто, показват данните на Националната статистическа служба на страната. Средната прогноза на икономистите, анкетирани от Wall Street Journal, беше за повишение от 6%.

На месечна база индустриалното производство се разширява с 0,51%, след като предходния месец отчете ръст от 0,5%.

Инвестициите във фиксирани активи извън селските райони нарастват с 8,3% на годишна база за периода януари-ноември. Темпът на повишение е същият както през януари-октомври и оправдава очакванията на анкетираните икономисти. Инвестициите във фиксирани активи се следят внимателно и са показател и за строителната активност.

Продажбите на дребно се увеличават с 10,8% на годишна база през ноември и бележат ускорение след 10-процентовото повишение през октомври. Стойността е по-висока от очакванията за повишение от 10,3 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още