IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

След няколко сравнително спокойни седмици предстоят заседания на две ключови централни банки - японската и европейската

09:03 | 24.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

След относително спокойни няколко седмици, изпълнени предимно с макроикономически данни, започва поредната серия заседания на централни банки. В четвъртък ще има резултати от срещата на Японската централна банка, а по-късно същия ден заседава и Европейската централна банка. В петък пък пазарите ще очакват първото четене на данните за БВП на Великобритания и САЩ.

В понеделник, 24 април, германският Институт за икономически изследвания (Ifo) ще публикува редовното си месечно проучване за бизнес нагласите във федералната република.

Освен това германската централна банка Бундесбанк ще публикува своя месечен доклад.

Във вторник, 25 април, в САЩ организацията Conference Board публикува резултатите от проучването си за потребителското доверие.

Ще има и данни за продажбите на нови жилища в САЩ. 

В сряда, 26 април, се очакват данни за продажбите на дребно в Германия.

В САЩ Администрацията за енергийна информация публикува редовния си доклад за изменението в петролните резерви предходната седмица.

В четвъртък, 27 април, приключва заседанието на Японската централна банка (ЯЦБ) за паричната политика. Регулаторът ще представи нови макроикономически прогнози и според Bloomberg по всяка вероятност ще понижи очакванията си за инфлацията. Освен това управителят на ЯЦБ Харухико Курода ще има пресконференция.

В Европа ще има данни за инфлацията в Германия.

Още една ключова централна банка заседава в четвъртък. Европейската централна банка (ЕЦБ) ще публикува изявление за паричната си политика, но не се очаква промяна там. Изявлението ще бъде последвано от пресконференция на президента на институцията Марио Драги.

В САЩ ще има данни за подадените молби за помощи при безработица и за планираните жилищни продажби.

В петък, 28 април, денят започва с данни от Япония – разходи на домакинствата, инфлация, безработица, продажби на дребно и индустриално производство.

В Европа се очаква първото четене на данните за БВП на Великобритания през първото тримесечие.

Евростат ще публикува данни за инфлацията в еврозоната през април.

В САЩ се очакват първи изчисления за ръста на икономиката през първото тримесечие на 2017 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още