IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паундът пое надолу след оповестяването на първите изборни резултати

Консерваторите на Мей по всяка вероятност губят парламентарното си мнозинство

07:02 | 09.06.17 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Паундът пое надолу след оповестяването на първите изборни резултати

Британският паунд пое надолу, след като ранни прогнози показват, че Великобритания може да се сдобие с парламент без сигурно мнозинство, докато страната води трудни преговори с Брюксел за напускането си на Европейския съюз. На останалите финансови пазари реакциите бяха нищожни, предава Bloomberg.

Лирата отчете най-сериозен спад от януари насам, тъй като управляващата Консервативна партия е напът да спечели най-много места, но е е възможно да не достигне до общо мнозинство. Влиянието беше много по-заглушено, отколкото след миналогодишния вот на Brexit, докато фючърсите върху S&P 500 се повишиха, заедно с акциите на редица пазари - от Япония до Сингапур. Златото се обезценява за трети пореден ден, докато доходността по държавните ценни книжа остана почти без промяна. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 6 години
цъ, както обикновено си в грешка :):) В САЩ нямаха правилен избор :) ... и избраха уж по малкото зле, макар и с по малко гласове от 50%.... на мен по скоро ми е интересно защо вие мурзилците харесвате републиканците и в частност Тръмп ?... а това дето говориш е феномен още от 80-те и му се вика Брадли ефект :) .. не си открил топлата вода. https://en.wikipedia.org/wiki/Bradley_effectчети повече и пиши по малко! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 5
nobel
преди 6 години
Разбира се. Грамотните хора в грамотните държави не слушат медиите, когато трябва да гласуват. Последните избори в Съединените щати са много добър и показателен пример за това. Въпреки медийната кампания хората все пак направиха правилния избор и гласуваха за Тръмп. Истинската демокрация е нещо велико.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 7
khao
преди 6 години
хахахаха, тоест квото каже вестник Дума, трябва да е закон !!! :):)Ти от меддите ли решаваш за кой да гласуваш ? защото повечето грамотни не правим така :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 5
Sakamano
преди 6 години
Май тебе някой те е облъчил. Ако медиите можеха да "обещават" победа на един или друг кандидат, изборите щяха да станат излишни, както вече са в Турция и Русия.Ако консерваторите си загубят мнозинството, дори и да останат на власт, Мей ще трябва да подаде оставка - това означава още отлагане на започването на преговорите, което всъщност е и целта на англичаните.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 12
Slavi.13
преди 6 години
За пореден път се доказа колко лъжливи и манипулативни са така наречените "свободни, международни, демократични" медии! След като обещаваха пълно мнозинство на Мей и компания през целия период сега избирателите показаха, че "совите не са това," за което ни ги обявяват. От години над Европа е наложено пълно информационно затъмнение от манипулативни медии и истината за случващото се е коренно противоположно на тази с която ни облъчваа Запада.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още