IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на заетостта в САЩ се забавя през септември

Безработицата се повишава от 4,9% до 5%, като очакванията бяха нивото да не се промени

15:57 | 07.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ръстът на заетостта в САЩ се забавя през септември, като работодателите извън земеделието добавят 156 хил. нови работни места, съобщава CNBC, позовавайки се на Службата по трудова статистика. Това е най-слабият ръст от май месец насам. Очакванията на икономистите, анкетирани от Ройтерс, бяха за малко над 170 хил. нови позиции.

Най-голям стимул за ръста на заетостта идва от сектора на услугите с 67 хил. нови позиции. В здравеопазването са назначени 33 хил. души нов персонал, а ресторантите и баровете допринасят с 30 хил. нови назначения през септември.

Данните за месец август са ревизирани нагоре от 151 хил. до 167 хил. нови позиции. 

Средните почасови възнаграждения растат с 2,6% на годишна база. На месечна база повишението е 0,2%, което съответства на прогнозите и през септември средната почасова заплата в частния сектор е 25,79 долара.

В сряда излязоха данните на ADP и Moody’s Analytics, според които частният сектор извън земеделието е добавил 154 хил. нови работни места през септември.

Безработицата се повишава от 4,9% до 5%, като очакванията бяха нивото да не се промени.

По-широкият измерител за безработицата, който включва и американците, спрели да търсят работа, както и тези, които работят на намалено работно време, но не по свое желание, а защото фирмите не могат да си позволят да ги назначат на пълен ден, остава без промяна на ниво 9,7%.


source: tradingeconomics.com

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още