IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на японските доставчици на компоненти на Apple поевтиняха

Причината за това са спекулациите, че Apple ще започне да използва OLED екрани за смартфоните си през 2018 г.

15:32 | 26.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Акциите на Minebea поведоха спадовете в цените на книжата на японските доставчици на компоненти за iPhone след спекулациите, че Apple ще се насочи към OLED екрани през 2018 г., пише Bloomberg.

Акциите на Minebea, която създава подсветките на течно-кристалните екрани, които се използват в момента, отбелязаха спад от 7,5% на борсата в Токио. Това е най-големият им срив от май 2013 г. Книжата на Japan Display също поевтиняха със 7,5%, а тези на Nitto Denko – с 4,9%.

Apple все още преговаря с производителите на компоненти за осигуряването на своята верига за доставки през следващата година, писа вестник Nikkei. Промяната ще бъде негативна за сектора за създаване на компоненти, тъй като LCD екраните съдържат повече части от OLED конкурентите си, включително филтри на цвета и подсветки, твърди Misubishi UFJ Morgan Stanley Securities.

Вече има компании, които през тази година са започнали да използват OLED екрани, твърди Нобухито Оваки, базиран в Токио анализатор в Mitsubishi UFJ Morgan Stanley. По думите му трябва да се обмисли сценарий, при който ползването на OLED дисплеи за смартфони нараства бързо в средносрочен план.

LG Display, която също доставя компоненти на Apple, отбеляза ръст от 1% в Сеул. Южнокорейската компания, която се конкурира с Japan Display и Sharp, през август заяви, че планира да инвестира около 10 трлн. вона (8,7 млрд. долара) през следващите три години именно в развитието на OLED.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още