IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat Chrysler: Samsung Electronics е наш потенциален стратегически партньор

Южнокорейската компания води преговори за придобиването на подразделението на Fiat за компоненти, твърдят източници

09:29 | 29.08.16 г.
<p>
	Главният изпълнителен директор на Fiat Chrysler Automobiles Серджо Маркионе. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Fiat Chrysler Automobiles Серджо Маркионе. Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Fiat Chrysler Automobiles Серджо Маркионе заяви, че вижда в Samsung Electronics потенциален стратегически партньор. Изказването му се появи на фона на интереса от редица потенциални купувачи към подразделението на Fiat за компоненти Magneti Marelli, съобщава Bloomberg.

“Имаме много добри отношения със Samsung, както като доставчик, така и като потенциален стратегически партньор“, коментира Маркионе късно в събота в интервю за Bloomberg Television в Рим. „Имам добри отношения“ със заместник-председателя на Samsung Electronics Лий Джей Йон, защото и двамата сме членове на борда на Exor, най-големия акционер във Fiat Chrysler.

Samsung е в напреднали преговори за придобиването на част или на цялото подразделение Marelli, заявиха по-рано този месец източници, запознати с темата. Южнокорейският производител на електроника се интересува по-конкретно от бизнеса на Marelli с осветителни тела и устройства за забавление в колата, допълват източниците, пожелали анонимност.

Маркионе, който отказва да коментира намеренията на Samsung, ще има шанса да се срещне с Лий в понеделник, когато е насрочена среща на борда на Exor във връзка с разглеждането на отчета на компанията за второто фискално тримесечие.

Преговорите на Samsung с италианско-американския производител на коли за сделката с Marelli са забавили темпа си напоследък във връзка с различия в оценката на компаниите, писа Maeil Business Newspaper на 25 август. Очаква се Лий да обсъди придобиването с Маркионе, когато директорът на Samsung посети Европа за сесията на борда на Exor.

Маркионе заяви, че въпреки че Fiat Chrysler има няколко кандидата за подразделението за авточасти, той не е направил нито един коментар за сделка със Samsung след написаното от медиите. Същевременно подчерта, че компанията „не се интересува просто от продажбата на Magneti Marelli, която има стратегическа стойност“ за Fiat. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още