IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как българският бизнес да се възползва от виртуалната реалност?

Клуб Investor.bg - Disruptive Technologies ще разкрие как фирмите от България да излязат в чужбина и как да имплементират най-горещите технологии на пазара

12:13 | 24.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Едва преди седмица стана ясно, че Facebook работи над нова платформа, базирана на добавената реалност, при която виртуални обекти са поставени в реална среда. Но компанията на Марк Зукърбърг е само капка в морето от организации, които инвестират в използването добавената и виртуалната реалност.

Според Forbes именно тези две технологии ще навлизат все повече през следващите години и бизнесът трябва да открие начин да ги имплементира в своите процеси по възможно най-добрия начин.

Всъщност виртуалната и добавената реалност могат да помогнат за по-доброто и интерактивно разказване на историите на бранда. Но до този момент те все още са нещо далечно за българските компании.

Именно върху това какви ще са бизнес ползите от добавената и виртуалната реалност и какъв е потенциалът за развитието на успешен бизнес модел, базиран на тях, ще се спре една от дискусиите в рамките на тазгодишния Клуб Investor.bg – Disruptive Technologies.

Другият дискусионен панел ще обхване темата за това как се раждат нови пазари благодарение на новите технологии и как българските фирми могат да печелят на външни пазари.

Тъй като умните приложения стават все по-ключови за успеха на бизнеса, сред темите ще попаднат и възможностите за използването им и оправдани ли са те от гледна точка на приходите на компаниите.

Акцентът ще падне и върху това къде се намира България спрямо новите пазарни модели и доколко българските решения в сферата на информационните технологии са конкурентоспособни на световната сцена.

Всички тези теми ще обсъдим в Искрен Иванов, старши специалист бизнес развитие във Vivacom, Ивайло Иванов, оперативен директор на IUVO Group, Атанас Киряков, изпълнителен директор на Ontotext, част от Сирма Груп Холдинг, Александър Балкански от Allterco и други гости, които предстои да обявим скоро.

Клуб Investor.bg Disruptive Technologies ще се проведе на 18 май в Capital Fort.

Можете да се регистрирате за събитието тук.

Генерален партньор на Клуб Investor.bg Disruptive Technologies e Vivacom. Събитието се провежда с подкрепата на iuvo Group, Allterco и Sirma Group. Институционални партньори: Индустриален Холдинг България и ЕЛАНА Финансов Холдинг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още