IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft търси партньорство с потенциалния купувач на Yahoo

Въпреки това компанията няма интерес да придобие интернет гиганта

09:47 | 25.03.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Директори от Microsoft водят преговори с фирми за дялово инвестиране, обмислящи оферти за Yahoo. Освен това те твърдят, че Microsoft е готова да предложи „значително финансиране“ за техните усилия, пише Recode.

Въпреки това софтуерният концерн все още не е заявил ясно позицията си, а всички дискусии са били с цел проучване, допълва сайтът, позовавайки се на анонимни източници.

Ходът на Microsoft е опит да си гарантира по-добри отношения с купувача на Yahoo.

Технологичният ветеран предложи за продажба своя основен бизнес още през февруари, след като се отказа от проекта за отделяне на своя дял гиганта в сферата на електронната търговия Alibaba Group Holding.

Yahoo се сблъсква с все по-силен натиск от страна на инвеститорите и акционерите си да продаде своя основен бизнес, вместо да извърши отделяне, което да постави настрани нейните дялове в Yahoo Japan и Alibaba Group, които са на стойност милиарди долари.

Хедж фондът Starboard Value обяви в четвъртък, че ще номинира деветима кандидати за борда на директорите в опит да свали целия борд на Yahoo, включително и главния изпълнителен директор Мариса Майер. Starboard настоява за промени в Yahoo от 2014 г. насам и притежава около 1,7% от интернет гиганта.

Стратегията за придобивания и партньорства на Microsoft включва усилия за финансирането на потенциалния купувач на Yahoo.

Microsoft, която отправи оферта за придобиването на Yahoo през 2008 г., няма интерес в други значителни опити за подобна сделка, но други имат такъв, пише още Recode. 

Yahoo и Microsoft са отказали да коментират темата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
Майкрософт не придобива съсипани компании. Те придобиват добри компании за да могат да ги съсипят. Ако вече е съсипана, те какво да я правят?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още