IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мистериозен дубайски стартъп наема само хора под 25-годишна възраст

Стартиращата компания е свързана със строителната фирма Emaar, която създаде Burj Khalifa

14:30 | 21.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Готина работа в нов мистериозен стартъп в Дубай? Трябва да сте под 25, за да имате шанса да се доберете до нея, пише CNN.

Най-големият дубайски строителен предприемач Emaar е поставил горна граница на възрастта на служителите, които търси за своя нов венчър, наречен e25.

"25 бъдещи лидери под 25-годишна възраст ще създадат и управляват нов стартъп, за да насочи представянето на Emaar към нови висини“, посочва e25 в своя уебсайт.

Не е ясно как e25 планира да постигне тази си цел. Emaar отказва да коментира и да предостави подробности.

Желаещите са помолени да публикуват онлайн форма за кандидатстване, в която да дадат основна информация за себе си, като образование и националност. Освен това трябва да отговорят на един въпрос за бъдещето на Emaar с под 1000 думи.

Високо академично представяне, предприемачески дух и креативност са част от изискванията към кандидатите.

Обединените арабски емирства нямат закони, свързани с възрастовата дискриминация на работното място.

Арабският свят страда от най-висок процент на безработица сред младите хора в световен мащаб. През 2015 г. той беше 30,5%, което е повече от два пъти над средните 12,9% за света.

Проблемът може да се влоши. Международната организация на труда твърди, че дори страните в региона, изнасящи енергия, могат да се сблъскат с по-голям ръст на безработица сред младите хора, докато икономическият растеж се забавя в отговор на по-ниските цени на петрола.

Emaar е най-известна с проекта си Burj Khalifa – най-високата кула в света. Но нейният председател Мохамед Алабар наскоро насочи фокуса си към дигиталния свят.

Миналата година той обяви плановете си за създаването на Noon, нова платформа за електронна търговия, базирана в Рияд, в партньорство с държавния фонд на Саудитска Арабия. Освен това Алабар си партнира с Yoox Net-A-Porter във връзка с навлизането на търговеца на луксозни стоки на дребно в региона. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още