IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix се превръща в мишена за придобиване?

Спекулациите повишиха с 4,9% стойността на акциите на компанията

09:33 | 04.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на Netflix достигнаха най-високата си стойност от месец май тази година, след като се появиха спекулации, че онлайн видео услугата може да стане мишена за придобиване. Всичко това се случва само две седмици преди компанията да обяви своите резултати за тримесечието, пише Bloomberg.

Акциите на най-голямата платена онлайн телевизионна мрежа поскъпнаха с 4,9% до 103,39 долара за брой в Ню Йорк. Това е най-високата им цена от 31 май насам. От началото на годината до 30 септември книжата загубиха 14% от стойността си.

Слуховете сочат, че става дума за потенциално придобиване на Netflix от Walt Disney, твърди анализаторът Тони Уибъл от Drexel Hamilton, който препоръчва покупката на акции на компанията.

Базираната в Лос Гатос, Калифорния, Netflix отказва да коментира въпроса.

„Виждаме появата на слухове за придобиване, но Netflix не е показала, че иска да бъде придобита“, коментира Уибъл.

Инвеститорите ще следят внимателно признаците за по-нататъшно забавяне на растежа на броя на абонатите на услугата след слабото второ тримесечие.

Компанията пусна най-новия си сериал „Люк Кейдж“ в петък. Той е от подразделението на Disney – Marvel, което е един от големите доставчици на съдържание за Netflix. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още