IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Притеснения за продажбите на iPhone 7 потопиха акциите на Apple

Доклад на GfK подсказва, че продажбите на новия смартфон на компанията не са достатъчно добри

10:21 | 24.09.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на Apple за кратко понижиха стойността си с повече от 2% по време на следобедната търговия в САЩ в петък, преди да завършат деня със спад от 1,7% до цена от 112,71 долара, пише CNBC.

Спадът се ускори след появата на предполагаем доклад на компанията за пазарни проучвания GfK, в който тя изразява опасения за продажбите на най-новия iPhone. Притесненията на фирмата са базирани на данни за продажбите на смартфона на Apple в 17 държави по време на първия уикенд, в който устройствата станаха достъпни за покупка.

От GfK са потвърдили пред CNBC, че такъв доклад съществува, но той е достъпен ексклузивно за абонатите на компанията и тя не може да разкрие съдържанието му.

Същевременно технологичният уебсайт Digitimes подсказа, че поръчките на чипове за iPhone 7 и 7 Plus вероятно ще спаднат с около 20% през първото тримесечие на 2017 г. Изданието се позовава на данни на доставчици на този тип хардуер.

Силните предварителни поръчки на телефона миналата седмица помогнаха за поскъпването на акциите на Apple, които повишиха стойността си с 11,4% в рамките на най-добрата си седмица от октомври 2011 г. насам. Apple обяви, че няма да обяви данни за продажбите на iPhone 7 в първия му уикенд на пазара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
supertrader
преди 7 години
Тези стоки се произвеждат в страна в която се използва робски труд, там все още много от работниците получават за труда живот в общежитие, храна три пъти на ден и хартиени фирмени дрехи. Свободния свят не би трябвало да купува тези стоки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още