IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony сключи споразумение със свои служители по съдебно дело

Искът е свързан с хакерската атака срещу компания от ноември миналата година

11:21 | 03.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Sony Pictures Entertainment сключи съдебно споразумение с девет свои бивши служители. Те подадоха съдебен иск срещу компанията с твърдения, че личните им данни са били откраднати по време на хакерската атака през 2014 г., свързана с излизането на комедията “Интервюто” в Северна Корея, предава Ройтерс.

Ищците имат срок до 19 октомври да представят искане за предварително одобрение на предложеното споразумение. Все още не са известни допълнителни подробности по случая.

Sony Pictures отказва да коментира споразумението.

Новината беше обявена първо от холивудския новинарски сайт deadline.com.

През юни американски съдия отхвърли искането на Sony Pictures, подразделение на Sony Corp., за прекратяване на делото.

Бившите служители на компанията твърдят, че небрежността на Sony е позволила хакерската атака и е довела до икономически вреди и до голям риск от кражба на лични данни.

Хакерският удар беше извършен през ноември. Тогава бяха унищожени огромни количества от данни и бяха разкрити имейли на представители на компанията. Освен това се появиха данни за служителите на фирмата и пиратски копия на новите филми на студиото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още