IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки кризата Samsung очаква ръст на печалбата за третото тримесечие

Добрите продажби на чипове и дисплеи помагат на компанията да компенсира загубите от кризата с Galaxy Note 7

10:49 | 07.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Южнокорейският технологичен концерн Samsung Electronics очаква, че печалбата му за третото тримесечие е нараснала с 5,6%, надминавайки очакванията на анализаторите. Ръстът на печалбата от чипове и дисплеи вероятно ще успее да смекчи щетите, нанесени от изтеглянето на смартфоните с марката Galaxy Note 7, предава Ройтерс.

Най-големият производител на смартфони в света заяви, че оперативната му печалба за периода юли – септември вероятно е достигнала 7,8 трлн. вона (7 млрд. долара), в сравнение със 7,4 трлн. вона, очаквани от анализаторите, анкетирани от Thompson Reuters.

Преди година оперативната печалба беше 7,4 трлн. вона.

Компанията няма да обяви пълния си отчет до края на октомври. Освен това не разкри детайли за това колко ще ѝ струва изтеглянето на близо 2,5 млн. телефона от пазара. Това се наложи, след като се появиха проблеми с батериите им, а редица потребители сигнализираха, че устройствата им са се самозапалили по време на зареждане.

Приходите за тримесечието вероятно са спаднали с 5,2% до 49 трлн. вона, обяви компанията. Сумата е под очакваните от анализаторите 51,1 трлн. вона.

„Очевидно разходите по подмяната на Note 7 са отразени [в прогнозата], но бизнес сегментите за чипове за памет и OLED дисплеи са се представили добре и вероятно ще продължат да го правят поне до следващата година“, коментира фонд мениджърът от IBK Asset Management Ким Хюн-су.

Бизнесът на Samsung с чипове процъфтява благодарение на клиенти като Apple и други големи технологични компании, които търсят хардуер за своите устройства преди старта на коледния сезон. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още