IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бронирана стена за 20 млн. евро ще пази Айфеловата кула

Заради опасността от терористични атаки ще бъдат изградени и бетонни ограждения по пътищата към емблематичния монумент

12:15 | 28.03.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Айфеловата кула в Париж ще се сдобие със защитно съоръжение, което включва стена от бронирано стъкло от две от страните ѝ, заради терористичната заплаха в страната. Това съобщи БТА, като се позовава на AFP. 

Парижкият Общински съвет прие единодушно проект на стойност 20 млн. евро за обезопасяване на кулата. Според текста на решението това е необходимо заради "особено високата терористична заплаха".

Очаква се строителните дейности по защитното съоръжение да приключат през второто тримесечие на 2018 г.
Стената от бронирано стъкло ще бъде издигната върху две от страните на емблематичния монумент - откъм река Сена и от обратната страна към парка „Марсово поле“. Другите две страни, от които ще се влиза и излиза, ще имат няколко

контролно-пропускателни пункта и ще се затварят с метални огради, които възпроизвеждат профила на Айфеловата кула.

Стената би заменила грозните метални бариери, поставени около кулата още от европейското първенство по футбол миналата година.

Ще бъдат изградени и защитни прегради против нападения с коли чрез издигането на бетонни ограждения по пътищата към кулата и ще се монтира система за видеонаблюдение около и в самата кула.

Проектът за стената се вписва в голям план на стойност 300 милиона евро, обявен от кметството на Париж миналия месец с цел засилване на мерките за сигурност, модернизиране на начина на посрещане на посетители и подобряване на условията на визитата на прочутата кула

През 2015 г. Айфеловата кула е посетена от близо 7 милиона души, а през 2016 г. от малко под 6 милиона заради атентатите във френската столица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
Welcome refugees !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
bgMan
преди 7 години
Само дано след 5 години да няма нужда и от последно поколение ПРО система за да я опазят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още