IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директен полет от Сидни до Лондон? Може би съвсем скоро

Австралийската авиокомпания Qantas иска полет без междинно спиране от Австралия до Великобритания с Аirbus или Boeing

17:47 | 25.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Повечето хора предпочитат директни полети, когато летят, особено бизнесмените. Вероятността те да могат да си позволят и по-луксозна класа е и по-голяма. За момента обаче, колкото и пари да платят, няма как да стигнат от Сидни до Ню Йорк или Лондон без междинно спиране, просто защото търговските самолети не могат да летят на толкова дълги разстояния.

Това обаче скоро може да се промени, коментира Bloomberg. От много години изпълнителните директори на австралийската авиолиния Qantas Airways искат директни полети от Сидни и Мелбърн до Лондон. Сега, с напредването на технологиите, мениджърите най-накрая може да видят мечтата си сбъдната. Два нови модела, планирани от Airbus и Boeing, ще могат да осъществяват директни полети до Лондон от Сидни, дълги 20 часа и 20 минути, или до Ню Йорк за около 18 часа. Или поне така се надява Qantas.

В петък главният изпълнителен директор на Qantas Алън Джойс отправи публично „предизвикателство“ към компаниите да разширят обхвата на новия 777Х на Boeing, който се планира за 2020 г., и на версията за „ултрадълги разстрояния“ на А350 на Airbus, който ще бъде представен през следващата година. Qantas се надява да получи доставка на такъв самолет за дълги разстояния и да стартира директния си маршрут Сидни-Лондон през 2022 г., заяви компанията по време на представянето на финансовите резултати.

Qantas отбеляза, че и двата самолета „могат да се доближат“ до изискванията, нужни за полети от Лондон до Ню Йорк. Публичното предизвикателство има за цел да накара един или и двата производители да преразгледат техническите си схеми, за да могат самолетите да пътуват на по-дълги маршрути.

Директен полет от Сидни до Лондон ще спести почти четири часа в сравнение с полети със смяна, а до Ню Йорк самолетите ще пътуват с почти 3 часа по-малко. Airbus, в изявление по-късно, заяви, че отговаря на предизвикателството.

Ще имаме на разположение A350-900 ULR през следващата година за ултрадълги полети до 20 часа“, каза компанията. „Очакваме с нетърпение да работим с Qantas, за да видим как можем да изпълним изискванията за директен полет Сидни-Лондон“, допълва концернът.

Boeing засега не отговаря на исканията за коментар.

Сингапур планира да се възползва именно от самолетите на Airbus A350-900 ULR през следващата година, за да възстанови директните си полети до Лос Анджелис и Ню Йорк, които спря преди пет години заради високи разходи за гориво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още