IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Жената чудо" се изкачи директно до върха на боксофиса в Северна Америка

Лентата успя да изпревари новата анимация на DreamWorks

09:42 | 05.06.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Wonder Woman Facebook page</em></p>

Снимка: Wonder Woman Facebook page

„Жената чудо“ дебютира директно на върха на боксофис класацията в Северна Америка. Лентата лесно успя да изпревари по резултати новото предложение на DreamWorks Animation и да даде на филмовото подразделение на Time Warner своя първи хит за летния сезон, пише Bloomberg.

Лентата на Warner Bros., базирана на един от героите от DC Comics достигна приходи от 100,5 млн. долара в САЩ и Канада, съобщават от ComScore. Другата нова премиера - „Captain Underpants: The First Epic Movie", се класира втори, генерирайки 23, 5 млн. долара за 21st Century Fox и собственика на DreamWorks Animation – Comcast.

Warner Bros. се нуждае от масовия успех на „Жената чудо“. Героите на DC Comics са ключов елемент от филмовия бизнес на студиото, макар че предните два филма, базирани на тях, не бяха приети добре от критиците и не успяха да се справят толкова добре, колкото тези на Marvel на Walt Disney.

В "Жената чудо“ израелската актриса Гал Гадот играе главната роля. Тя беше представена на филмовите фенове през миналата година в лентата „Батман срещу Супермен“.

В новата продукция Гадот играе Диана, принцеса на Амазонките, като историята проследява нейния произход чак до времето на Първата световна война.

Самата продукция струва 149 млн. долара, без разходите за маркетинг и реклама, а очакванията на Box Office Mojo за продажбите този уикенд бяха за 89 млн. долара, а тези на BoxOfficePro.com – за 111 млн. долара.

Лентата се класира сред най-добре приетите спрямо останалите филми по комикси, с 93% положителни отзиви в сайта Rottentomatoes.com.

Освен това „Жената чудо“ е първият високобюджетен филм за супергерои, режисиран от жена – Пати Дженкинс.

"Капитан Гащи" пък е базиран на серия от детски книжки, дело на Дав Пилки. Кевин Хард и Ед Хелмс са се заели с дублажа на част от героите. Очакваше се филмът да се класира на второ място с 29,5 млн. долара продажби според BoxOfficePro. 

“Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ остана на трета позиция в боксофиса, събирайки 21,6 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
Следващия касов хит трябва да е пед.ала чудо. :)))По-следващия - транссексуалния чудо...И т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
crazy365
преди 6 години
Отново комикси ... изобщо има ли кино все още или вече трябва да го кръстим комикс-кино. Не съм го гледал, няма и да го направя, аз обичам киното, а комиксите са за деца, да си го гледат те. Жалка работа, убиха хубавото изкуство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още