IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Котките" от Бродуей идват в България

Предвидени са две дати за оригиналния мюзикъл - 11 и 12 май 2017 г.

17:41 | 30.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: www.broadway.com</em></p>

Снимка: www.broadway.com

Оригиналният мюзикъл "Котките" от Бродуей идва за първи път в България през май 2017 година. Поради очаквания огромен интерес към хитовата творба на Андрю Лойд Уебър са предвидени две дати - 11 и 12 май, в зала 1 на НДК, съобщиха на пресконференция днес организаторите от продуцентската компания АртБГ, предаде БТА.

Спектакълът ще е един от централните акценти в Салона на изкуствата и от събитията по случай 35-годишнината на НДК.

От Великобритания ще пристигнат 78 актьори в оригиналния състав на легендарния мюзикъл от Бродуей. В над 100-членния екип са и 27 сценични работници. Седем камиона ще превозят до София пищния декор, атрактивните костюми и техниката за грандиозната продукция.

Декорът ще се строи три дни и ще превърне зала 1 на НДК в Града на котките. "Неговите обитатели" често са сред публиката по време на представлението и "въвличат зрителите в действието", което нерядко води до комични ситуации. Драматизъм и напрежение внасят сложните акробатични номера, които артистите изпълняват, казаха организаторите.

Билетите ще се продават от 1 септември в мрежата на Eventim на цени от 65 до 125 лв. и ВИП места по 155 лева. Първите 300 билета са с 10 лв. отстъпка. Вече може да се купуват електронни билети, без да е необходимо разпечатването им на хартия - чекирането в залата може да се извърши изцяло през мобилен телефон.

Адаптация по романа на нобеловия лауреат Т. С. Елиът "Популярна книга за котките от Стария опосум", мюзикълът "Котките" е виртуозен синтез между три изкуства - музика, танц и поезия, през погледа на гения Андрю Лойд Уебър, автор на най-известните мюзикъли като "Фантомът от операта", "Исус Христос суперзвезда", "Евита" и други, играни по театралните сцени на пет континента.

"Котките" са представени за първи път в Уест Енд в Лондон през 1981 година. През 1982 г. в същия творчески състав постановката стъпва на Бродуей. Печели критиката и публиката и много награди, между които за най-добър мюзикъл на името на Лорънс Оливие и "Тони".

Лондонската постановка се играе непрекъснато 21 години, а на Бродуей - 18 години, с което и двете поставят рекорд. Мюзикълът "Котките" е преведен на над 20 езика, а през 1998 г. е "превърнат" и в тв филм.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:56 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още