IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къс от Берлинската стена с автограф на Роналд Рейгън отива на търг

На наддаването на Christie's ще бъдат предложени принадлежности на Роналд и Нанси Рейгън, които може да достигнат 2 млн. долара

12:05 | 23.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Принадлежности на покойните Роналд и Нанси Рейгън, сред които къс от Берлинската стена с автограф на бившия президент на САЩ, ще бъдат предложени на търг в Ню Йорк през септември, предадоха Ройтерс и ДПА, позовавайки се на аукционна къща Christie's.

Организаторите на аукциона очакват за бетонния фрагмент с дължина 63 сантиметра от Берлинската стена, покрит с разноцветни графити и подписан от Роналд Рейгън, да бъде платена сума до 20 000 долара. За същата сума се очаква да бъдат продадени каубойски ботуши на бившия президент.

Нанси Рейгън почина тази година на 94-годишна възраст - 12 години след съпруга си, смятан за един от най-популярните американски президенти.

Участниците в търга за лични принадлежности на Роналд и Нанси Рейгън ще могат да наддават за над 700 лота. Артикулите са предоставени от семеен тръст. Средствата от продажбата ще бъдат дарени на Фондацията и библиотеката "Роналд Рейгън".

На търга ще бъдат предложени бижута и чанти на Нанси Рейгън, семейни мебели, подаръци, книги. От Christie's очакват общи продажби от порядъка на 2 милиона долара.

Търгът ще се състои на 21 и 22 септември в Ню Йорк.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още