IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон е най-недружелюбният град във Великобритания

В столицата с 8,7-милионно население хората се чувстват доста отчуждени един от друг

11:59 | 07.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Лондон оглави класацията на най-недружелюбните градове във Великобритания, следван от Оксфорд и Плимут, съобщава БТА, цитирайки британският в. "Метро". 

Данните са получени след национално проучване, проведено от кредитната компания "Провидънт" и обхванало 2 642 поданици на кралството. Анкетата включва въпроси относно това колко гостоприемни и приветливи са съседите и колегите в различните градове, дали злословят и дали лесно може да се почувства духът на общността.

Навъсените лондончани получават общо едва 6,44 точки по десетобалната система. В столицата с 8,7-милионно население хората се чувствали доста отчуждени един от друг. За истински грях се считало да заговориш някого в метрото, никой не познавал съседите си по име, а още по-малко им обелвал и дума.

На другия край на класацията се озова град Йорк, като получи резултат от 7,47 точки по десетобалната система и бе обявен за най-дружелюбния град в Обединеното кралство. Веднага след него се наредиха Глостър със 7,32 точки и Суонзи със 7,31.

Лондон попадна в челните места и в други отрицателни категории. Той е третият най-малко сигурен град и третият най-нещастен град във Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още