IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Междузвездни войни" продължава доминацията си в САЩ и Канада

Лентата оглави боксофис класацията за трети пореден уикенд

19:03 | 04.01.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

“Междузвездни войни: Силата се пробужда” оглави боксофиса в Северна Америка за трети пореден уикенд, пише Bloomberg.

Лентата генерира 88,3 млн. долара продажби в канадските и американските кина, като до момента приходите ѝ в Северна Америка възлизат на 740,3 млн. долара, посочват от команията за проучвания Rentrak. Disney обяви, че резултатите на филма в световния боксофис са достигнали 1,51 млрд. долара.

“Омразната осморка” на Куентин Тарантино, който вече се прожектира по всички кина в САЩ и Канада, събра 16,2 млн. долара и се класира трети в списъка на най-гледаните филми в Северна Америка.

Очаква се “Междузвездни войни” да остане на върха на боксофиса през следващата седмица, а вероятно и след това. Представянето на филма дава силно начало на 2016 г. за операторите на кина след годината, в която продажбите на билети за филми в Северна Америка достигнаха 11 млрд. долара за първи път.

Според старши анализатора от Rentrak Пол Дергарабедиан “Силата се пробужда” ще достигне 2 млрд. долара приходи в световен мащаб.

На 30 декември “Междузвездни войни” надмина хита на Disney от 2013 г. “Замръзналото кралство” и стана осмият филм по най-големи продажби в цял свят, обяви Rentrak.

От своя страна филмът на Тарантино не успя да достигне прогнозата на BoxOffice.com за приходи от 25 млн. долара в Северна Америка.

Второто място в боксофиса в САЩ и Канада тази седмица остана за комедията на Paramount Pictures “Daddy’s Home”, който генерира 29 млн. долара от продажбата на билети.

Седмичните продажби на десетте топ филма в Северна Америка скочиха с 56% до 196,8 млн. долара спрямо година по-рано.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още