IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Revlon започва партньорство с Amazon, за да засили онлайн присъствието си

Сътрудничеството е част от усилията на козметичната компания да възстанови позициите си пред новите брандове в сектора

13:25 | 24.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Като част от първите си големи маркетинг усилия откакто миналата година купи Elizabeth Arden, козметичната компания Revlon започва работа с Amazon.com и Лейди Гага, за да даде тласък на продажбите и да достигне по-добре представителите на поколението Y (родените между 1980 и 2000 г.), съобщава Revlon.

Като част от кампания, наречена Love Project, козметичният производител ще отпечата името си върху 10 млн. кутии за доставка на Amazon – опит да стане по-популярен за повече потребители на електронната търговия. Revlon разчита повече и на социалните медии и други дигитални технологии, след като години наред губи позиции пред нови брандове.

„Дигиталните технологии са много важни за нас като компания“, каза Юнис Бюн, вицепрезидент на глобалния дигитален маркетинг. „Там се намира клиентката ни. Там тя говори с приятелите си, научава за новите тенденции“.

Главният изпълнителен директор на Revlon Фабиан Гарсия цели да генерира годишни продажби за 5 млрд. долара в рамките на следващите пет години спрямо 3 млрд. долара сега. Това е трудна задача за компания, бореща се и с непечелившия бизнес Elizabeth Arden, който придоби миналата година за около 800 млн. долара, включително дълговете. И двете компании изпитват трудности да задържат пазарния си дял през последните години, но маркетинг усилията би трябвало да обърнат това.

Revlon, контролирана от милиардера Рон Перелман, е наела и първия главен редактор на списанието за красота Allure, за да реформира брандовете на компанията. Линда Уелс зае поста на главен творчески директор миналата седмица, като основната ѝ дейност ще е да управлява облика и усещането на продуктите.

Чрез партньорството с Amazon Revlon ще сложи името си и мотото #LoveIn3Words на малки кутии през февруари и март. Компанията ще се появи и в музикалното видео към песента Million Reasons на Лейди Гага и в 30-секунден клип, режисиран от продуцента на „Завръщането“ Брет Ратнър, който ще се излъчи по време на наградите „Оскар“ в неделя.

Revlon сега планира втора фаза от кампанията си, заедно с усилия в областта на маркетина през пролетта за Elizabeth Arden, която е по-фокусирана върху парфюмите.

Всичко се свежда до връзката с нашите клиенти, където и да са те и по какъвто и начин да искат да свържат с нас“, казва Бюн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още