IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

18 автомобила се борят за приза „Кола на годината 2015” в България

Награждаването на победителите ще се проведе на 11 декември

12:17 | 12.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Изображение: Прес Авто Клуб България</em></p>

Изображение: Прес Авто Клуб България

Ясни са претендентите, които се състезават за наградите на най-голямото автомобилно събитие в България - конкурса “Кола на годината 2015″.

За 18-та поредна година членовете на „Прес Авто Клуб България”, част от който са и редакторите на Automedia.bg, ще изберат най-добрите автомобили за България.

Надпреварата ще се състои в три основни категории - „Лек автомобил”,  „Ван” и „4x4”, и три допълнителни - „Екологичен автомобил”, „Градски автомобил” и „Премиум автомобил”, които са новост в конкурса.

Кандидатите се оценяват по няколко групи от критерии, всеки от които има различна тежест във формирането на крайната оценка - дизайн (външен и вътрешен), задвижване (двигатели, трансмисии), функционалност, удобство, пътно поведение и динамика, безопасност и цена/предлагане.

На 13 и 14 ноември ще се проведе общ сравнителен тест на всички участващи автомобили. Той е двудневен и дава възможност на членовете на „Прес Авто Клуб България” да оценят подробно качествата на всички автомобили с възможност за пряко сравнение на конкурентите.

Церемонията по награждаването ще се проведе на 11 декември, когато в присъствието на целия автомобилен елит, представители на финансови институции, светски личности и медии, ще станат известни победителите.

Ето и автомобилите, които участват в надпреварата тази година:

Категория „Лек автомобил”

Аudi А7 Sportback
BMW 2 Coupe
Citroen C4 Cactus
Hyundai i10
Hyundai Genesis
Mercedes C-Class
Mini Hatch
Skoda Fabia
VW Golf TGI

Категория „Ван”

BMW 2 Active Tourer
Ford Transit
Ford Courier
Ford Connect

Категория „4x4”

Nissan X-Trail
BMW X4
Great Wall H6
Меrcedes GLA
Opel Insignia Country Tourer

През миналата година Skoda Octavia грабна приза за „Лек автомобил”, при „Ван” спечели Dacia Dokker, а за най-добър „4x4” бе обявен Range Rover Sport.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още