IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 млн. са проблемните дизелови автомобили с марката Volkswagen в света

Сред тях са шестото поколение Golf и седмото поколение Passat

11:41 | 28.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

5 млн. са проблемните дизелови коли с марката Volkswagen в световен мащаб, съобщават официално от германския концерн. Оттам поясняват, че инженерите на компанията работят с пълна скорост за намиране на решение на проблема.

Вътрешното ни разследване показа, че приблизително пет милиона пътнически автомобила Volkswagen са засегнати в световен мащаб, гласи съобщението. Това са автомобили с дизеловия двигател ЕА 189 (Евро5), сред които попадат шестото поколение на Golf, седмото поколение на Passat и първото поколение на Tiguan.



Автомобилите на концерна с дизелови двигатели Евро6 отговарят на всички норми и не са засегнати от дизеловия скандал. Такива са настоящите Golf, Passat и Touran, категорични са германците.

"Ние работим с пълна скорост за намирането на техническо решение, което ще представим възможно най-бързо на нашите партньори, клиенти и обществеността. Уверявам ви, че Volkswagen ще направи всичко възможно да спечели отново доверието на клиентите, дилърите и обществеността," заяви д-р Херберт Дийс, главен изпълнителен директор на Volkswagen леки автомобили.

Брандът Volkswagen ще предостави в най-кратки срокове и информация за засегнатите автомобили на отделните пазари по света. От компанията са категорични, че засегнатите от дизеловия скандал автомобили са технически безопасни и изправни.

Всички подробности за дизеловия скандал на Volkswagen четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:11 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още