IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АвтоВАЗ показа 6 модела накуп

Някои от моделите на Lada ще излязат на пазара съвсем скоро

13:52 | 26.08.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимки: АвтоВАЗ. Колаж: Automedia.bg</em></p>

Снимки: АвтоВАЗ. Колаж: Automedia.bg

Цели 6 концептуални модела показа руският производител АвтоВАЗ на откритото в Москва международно автомобилно изложение. Компанията използва салона, за да демонстрира най-новите си разработки – както в областта на дизайна, така и на технологиите.

Очакваният с най-голям интерес прототип е Lada XCODE, при който компанията демонстрира новия си дизайнерски стил. За модела е известно единствено, че ще разполага с турбо-двигател и система за задвижване на четирите колела, както и с нова трансмисия.

В руската столица са показани и два спортни прототипа, разработени от спортното подразделение на Lada. Първият е X Ray Sport Concept. Той се отличава по намаления си клирънс, преработената решетка на радиатора, както и по допълнителните акценти по каросерията. Автомобилът е оборудван със специални спирачни механизми, както и с нов вид джанти.

Другият спортен модел е Lada Vesta Sport. Той е получил дизайнерските и технически решения от състезателния седан Vesta, който участва в световния шампионат за туристически автомобили WTCC. Както Vesta Sport Concept, така и X Ray Sport Concept, са оборудвани с 1,8-литров бензинов двигател. В стандартния си вариант той развива 122 к.с., но за двата прототипа мощността му е увеличена на 150 к.с.

Моделът Lada X Ray е представен и във всъдеходен вариант с добавка Cross, за който вече е известно, че ще излезе на руския пазар през 2018 г. Концептът има увеличен клирънс – над 200 мм, както и допълнителни защитни елементи по каросерията. Той също е оборудван с 4х4 система, като тя ще е заимствана от кросовъра Renault Duster.

АвтоВАЗ показва и още една версия на Vesta, получила името Cross Concept. Тя се отличава от стандартния седан по увеличения пътен просвет, като също е оборудвана със защитни предпазители по каросерията. От АвтоВАЗ не съобщават с какъв мотор е оборудван този автомобил.

На автосалона в Москва дебютира и нова система за свързаност, която ще се предлага при бъдещите модели на АвтоВАЗ. Тя работи на принципа на специално създадено приложение за смартфон, чрез което могат да се управляват най-важните функции на автомобилите.

Всички снимки - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 8
sando1
преди 7 години
Руснаци и коли! Смях.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още