IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Балкан стар" потвърди раздялата с Mercedes

Компанията ще остане генерален дистрибутор на Mitsubishi и основен за Fiat Chrysler Automobiles

18:11 | 10.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Балкан стар</em></p>

Снимка: Балкан стар

Досегашният официален представител на концерна Daimler за България – компанията „Балкан стар”, официално потвърди раздялата си с германския гигант. Считано от 1 април тази година генералното представителство за България на марките Mercedes-Benz, Setra и Fuso се поема от компанията „Силвър Стар Мотърс”. 

„Балкан Стар” счита „Силвър Стар Мотърс” за опитен и компетентен експерт и отличен избор от страна на Daimler AG, който ще допринесе за по-нататъшното високо представяне на марките на българския пазар. След трансформацията, групата „Балкан Стар” ще продължи да oперира на българския пазар в качеството си на генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България и оторизиран дистрибутор на Fiat Chrysler Automobiles S.p.A. за Jeep® в България”, се казва в съобщението до медиите.

Фирмата „Балкан Стар” е част от предприемаческата група Willi Betz и започва своята дейност през 1992 г. като генерален представител за марката Mercedes-Benz в България. През следващите години компанията разшири портфолиото и поема представителството на марки като Chrysler, Jeep, Dodge, Mitsubishi, Setra, Fuso, Fiat и Fiat Professional, както и марките Renault и Dacia, чpез партньора в групата - Ауто Франс 3000, който е първият официален дилър на Renault-Nissan в България.

Дружеството „Силвър Стар Мотърс” на свой ред е собственостна британската фирма Silver Star Motors Holding Limited. Тя принадлежи на бизнесмена от Саудитска Арабия – Халед Ахмед Джуфали, а в съвета на директорите на българската компания влизат Стивън Уитакър, Йоахим Шмид и Ролф Юрген Заерле.

Новият вносител ще отговаря както за марката Mercedes, така и за продажбите и обслужването на автобусите Setra и камионите Fuso, които също са собственост на Daimler. Предстои откриването на нови клиентски центрове в София, Пловдив и Варна, които ще оперират самостоятелно, а в дългосрочен план компанията ще цели увеличаване на пазарния си дял в страната, съобщиха от Daimler.

Още новини за автомобили четете на Automedia.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още