IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електрическият SEAT ще се появи през 2019 г.

Испанската компания няма да предлага хибриди

15:44 | 20.10.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

През 2019 г. ще се появи първият изцяло електрически модел на SEAT, съобщава британското списание Autocar. Източниците на списанието обаче не посочват дали испанската компания ще пусне на пазара напълно нов модел, или ще предложи електрическа версия на Ateca или Leon. 

 Електрическият SEAT идва през 2019 година

С Ateca SEAT навлиза в постоянно растящия пазарен сегмент на SUV моделите, а Leon е традиционно най-добре познатият модел на испанците.

SEAT вече показа електрически концепт. През 2010 г. по време на салона в Женева дебютира Ibe, който беше изграден на базата на популярния Ibiza, но с много по-интересен дизайн. 

От днешна гледна точка техническите данни на Ibe го нареждат в една отминала за електромобилите епоха – електрически двигател със 102 к.с. и 200 Нм максимален въртящ момент, 18 кВч капацитет на литиево-йонната батерия и едва 130 километра пробег с едно зареждане. 

Тъй като обаче първият електрически модел на SEAT ще се появи на пазара малко след тези на Volkswagen, испанците ще ползват наготово доста от решенията на компанията-майка. 

Година преди дебюта на електрическия модел на SEAT компанията ще пусне на пазара компактен кросоувър, който ще е позициониран под Ateca. Предполага се, че моделът ще получи името Arona и ще е изграден на базата на следващото поколение на Ibiza.

Още новини за автомобили четете на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
vzhekoff
преди 7 години
Това в лабораторни условия.През зимата - поне 2х по-малко :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
KostadinovK
преди 7 години
130 километра пробег с едно зареждане. :)))))))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още