IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Audi затъва в "Дизелгейт"

Германската прокуратура започна предварително разследване срещу компанията заради скандала с манипулираните тестове за отделяните вредни газове

11:53 | 30.09.15 г.
И Audi затъва в "Дизелгейт"

Германската прокуратура е започнала предварително разследване срещу автомобилната компания Audi, която е подразделение на Volkswagen (VW), заради скандала с манипулираните тестове за отделяните вредни газове при автомобилите с дизелов двигател, информира Ройтерс.

Волфрам Херле, който е главен прокурор на Инголщат, където се намира централата на Audi, е посочил пред медийната група Funke, че е започнало предварително разследване, за да се установи дали да се даде ход на официална съдебна процедура срещу автомобилостроителя, съобщава БТА.

VW вече призна, че около 11 млн. автомобила са оборудвани със софтуер, с който се занижават реалните показатели за отделените вредни газове при тестване на дизеловите коли. В този брой влизат 5 млн. леки автомобила VW, 2,1 млн. от марката Audi и 1,2 млн. с емблемата на Skoda.

Засегнатите модели на Audi включват А1, А3, А4, А5, А6, ТТ, Q3 и Q5.

В понеделник германската прокуратура започна разследване срещу бившия главен изпълнителен директор на германския автомобилен гигант VW Мартин Винтеркорн, за да бъде установена ролята му в скандала с манипулираните резултати от тестовете.

Надзорният съвет на VW назначи в петък ръководителя на спортните модели Porsche Матиас Мюлер за нов главен изпълнителен директор на VW на мястото на Винтеркорн.

Темата можете да проследите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:27 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още