IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как дилъри на Tesla забъркаха скандал с Model 3

Търговци принуждавали клиентите да си купуват Model S или Model X, а не поръчания от тях нов електромобил

15:23 | 18.08.17 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Tesla Motors Илон Мъск не крие желанието си да „охлади” продажбите на новия седан Model 3, за да може да се запази интереса към по-скъпите и съответно носещи по-високи печалби Model S и Model X. Някои от дилърите на марката са приели нареждането на своя шеф буквално и това роди сериозен скандал, съобщава Jalopnik. 

Според информацията търговците буквално принуждавали клиенти, които вече са си поръчали Model 3, да си купят Model S. Изданието е получило голям брой оплаквания от граждани, които информирали, че дилърите ги съветвали да си вземат Model S75, тъй като той струва почти колкото Model 3. Това не е точно така, защото дори най-добре оборудваната „тройка” е с 20 000 долара по-евтина от S.

Освен това продавачите заблуждавали, че при купуването на Model S клиентът ще може да получи федерална отстъпка от 7500 долара, но само до края на годината. По думите им, когато продажбите на автомобилите на Tesla надхвърлят 200 000 броя, отстъпката вече няма да важи. Почти всички анализатори и експерти обаче са категорични, че държавната субсидия ще се запази поне до средата на 2018 г.

Журналистите от Jalopnik са поискали обяснение от централата на Tesla, като оттам са ги уверили, че не одобряват подобно поведение от страна на дилърите. От компанията признават, че са получили голям брой жалби, като всяка от тях ще бъде разгледана. Изрично обаче бе подчертано, че продавачите на колите на Tesla не получават комисионни от сделките.

Още подобни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 0
michaelis12
преди 6 години
Tesla Is The World's 4th Largest Automaker (Despite Only Selling 76,000 Cars In 2016)http://***.zerohedge.com/news/2017-08-20/tesla-worlds-4th-largest-automaker-despite-only-selling-76000-cars-2016-------------------------------------------------------------продааш 76К возила и си 4ртия "най-голям производител" в света ..... нищо, че другите са продали по 10 млн. возила за същото време ...... еббаси глупостите еббаси чудото и измислената фирма ....... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 2
khao
преди 6 години
храна за троловете :) личи си по коментарите че статията е успешна :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 1
KPetkov
преди 6 години
Имаше някакви възражения от дилърите в определени щати, но мисля, че все още това им е играта на Тесла. Опитват се да си продават колите като телефончетата на Епъл.7 Reasons Why Tesla Insists on Selling its Own Carshttp://fortune.com/2016/01/19/why-tesla-sells-directly/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 2
vzhekoff
преди 6 години
Ако си прав, директно следва, че са изпълнявали политика на фирмата :) Което е още по-брутално...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 1
KPetkov
преди 6 години
Заглавието на статията е малко заблуждаващо. Доколкото ми е известно Тесла не използват автодилъри както големите производители на коли (отделни фирми), а си продават колите сами, т.е. тъй наречените по-горе дилъри са служители на заплата в Тесла, нещо като отдел продажби.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 8
scott
преди 6 години
мушеника по това си личи:1. НЕ МОЖЕШ ПО ВСЕКО ВРЕМЕ ДА СИ КУПИШ НЕГОВИЯ ПРОДУКТ ОТ ШОУРУМА ИЛИ ОНЛАЙН.2. ВИНАГИ ИМА ПОСЛЕДВАЩО ИЗНУДВАНЕ. Платил си за това, ама получаваш друго..................3. Стрижи мъскче, докат не се изправиш пред гневъ на МНОГОТО ТИ "ПОТРЕБИТЕЛИ".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
julian12
преди 6 години
Заплата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
balarev
преди 6 години
А какво получават продавачите на колите на Tesla?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още