IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карлос Гон обеща големи промени в Mitsubishi

Мениджърът обяви сделката за закупуване на японската компания за „историческа"

17:30 | 11.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейската комисия е одобрила сделката на стойност 2,2 млрд. долара, в резултат на която Nissan ще получи 34% от акциите на Mitsubishi Motors. По думите на Карлос Гон, шеф на алианса Renault-Nissan, тази сделка е историческа и ще доведе до сериозни промени, които съвсем скоро ще бъдат обявени.

Гон разкри, че предстои разкриването на мащабен бизнес план, в който важна роля ще играе именно Mitsubishi Motors.

Генералният директор на Renault-Nissan не разкри подробности, но все пак подсказа, че става дума не само за съвместна работа в сферата на продажбите и разпределението на пазарите, но и за разработка на нови платформи, двигатели и хибридни силови агрегати.

„Това не е случай, в който осъществяваме сделка и сядаме да мислим какво ще правим оттук нататък. Това е конкретен и мащабен план за сътрудничество между марките Nissan и Mitsubishi. В него, при това с пълна сила, ще се включи и марката Renault”, коментира Гон пред Automotive News.

Впрочем Mitsubishi Motors и Nissan вече имат опит от сътрудничеството помежду им. Например, Mitsubishi разработваше за Nissan редица компактни автомобили, представени на японския пазар. Именно откритите при тях несъответствия между реалните и обявените данни за разхода на гориво доведоха до проблемите с Mitsubishi Motors, които наложиха сделката с Nissan.

Още подобни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
lgl
преди 7 години
След сделката с Рено Нисаните в Европа не са това което бяха и Митсубиши няма да бъде същото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още