IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Киану Рийвс пусна собствена марка мотоциклети

Arch Motorcycles изработва машините ръчно, цените започват от 78 хил. долара

13:08 | 26.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Arch Motorcycle/Facebook</p>

Снимка: Arch Motorcycle/Facebook

Намушелият с екшъна "Скорост" актьор Киану Рийвс е запален любител на всичко, което се задвижва от двигател. За разлика от повечето си холивудски колеги с подобна страст, той не само колекционира различни возила, но е и производител на мотоциклети. Компанията му се нарича Arch Motorcycle и е специализирана в създаването на ръчно изработени крузери, съобщава Bloomberg.

Рийвс не е едноличен собственик на Arch Motorcycle. Компанията е създадена съвместно с дългогодишния приятел на актьора Гард Холигер. Всичко започнало през 2007 година, когато Рийвс и Холигер персонализирали за лични нужди мотор на Harley Davidson. Двамата решили да конструират мотоциклет от нулата, който да бъде както атрактивен на вид, така и удобен за дълги преходи.

Разработването на машината продължило няколко години, като през 2014 година мотоциклетът бил напълно завършен. Името му е KRGT-1 и вече може да се похвали с няколко продажби.

Arch KRGT-1 използва 2,0-литров двигател с мощност 120 к.с. и 6-степенна трансмисия. По-любопитното при него обаче са възможностите за персонализация. Тъй като мотоциклетът се изработва ръчно, той може да бъде поръчан в над 200 различни версии, отличаващи се една от друга по цвета, дизайна и дори геометрията.

Киану Рийвс и Гард Холигер планират да произвеждат по около 30 мотоциклета на година. Цените на Arch KRGT-1 започват от 78 хил. долара. 

Подробности вижте във видеото в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още