IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McLaren разработва електрически модел

Електромобилът няма да отстъпва по динамика на 675LT

21:41 | 17.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: McLaren</em></p>

Снимка: McLaren

McLaren подготвя изцяло електрически модел, който по динамика и скорост няма да отстъпва на вече познатия 675LT. Това съобщи списание Autocar, като изданието се позовава на собствен източник в британската компания. Все още няма данни кога ще е премиерата на електромобила, но се предполага, че той ще е част от топ гамата на McLaren – Ultimate Series и е ясно, че ще се появи след 2018 г., посочва Automedia.bg 

Преди него ще видим P15 – който трябва да е най-екстремният модел в историята на McLaren, както и триместния BP23. От McLaren и преди са потвърждавали, че работят по електрически модел, но доскоро се смяташе, че развитието му е подчинено изцяло на тестови цели и изследване на тези технологии. 


Все пак, следващата цел на McLaren е до 2022 г. да въведе хибридни технологии в половината модели, които предлага. 

Част от процеса на развитието на електрическия модел ще е сглобяването на пет прототипа, които за известно време ще бъдат карани от настоящи собственици на автомобили с марката McLaren, за да бъде сондирано мнението им. 

Компанията вече има опит в тази посока – хибридният хиперавтомобил P1 е едното доказателство, а другото – задвижващите системи на електрическите болиди от Формула Е, с които стартира световният шампионат в първия си сезон. От 2018 г. McLaren Applied Technologies ще доставя новото поколение батерии за болидите във Формула Е, с които пробегът им ще се удвои и няма да се налага пилотите да сменят колите в средата на състезанията. 

Естествено, толкова ефективна батерия би била изключително полезна за бъдещия електрически модел на McLaren.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още